FlexVia | Ingrid Larik

Naar een FutureFit organisatie

Organisaties & mensen zijn de hefboom voor een duurzame, generatieve economie en een betere wereld. Als ze toekomstbewust, wendbaar en slagkrachtig zijn. Want alleen dan blijf je relevant in deze wereld.

Organisaties als hefboom

We zien vandaag spanningen op ecologisch, maatschappelijk, economisch en zingevingsvlak. We zijn ‘vergeten’ dat alles met alles is verbonden, net als in een ecosysteem. We hebben dus nood aan ecosystemisch denken en doen. 

Organisaties vormen het hart van onze economie. Zij hebben de sleutel in handen om ze duurzaam en generatief te maken door te streven naar win-win waardecreatie voor alle stakeholders waarbij de impact op mens en planeet meetelt. En dat vraagt een diepgaande transformatie op individueel en collectief vlak.

Gebruik je ecosysteem

Wil je FutureFit – klaar voor de toekomst – zijn? Kijk dan buiten je organisatie. Je maakt deel uit van een ecosysteem dat de maatschappij en onze planeet omvat, dus heb je mensen binnen en buiten je organisatie nodig om vooruit te gaan. Daarvoor moet je:
  • de juiste mensen aantrekken en blijven inzetten op hun ontwikkeling en groei
  • transformeren door jezelf voortdurend in vraag te stellen en bij te sturen waar nodig

De sleutels om FutureFit te worden?

Beslissingsnemers die mensen niet als middelen, maar als actieve partners zien. En op een generatieve manier omgaan met resources om waarde te creëren.

Een levende cultuur waarin jullie uitdagingen meteen bij de wortel aanpakken. En daarbij tegelijk het grotere plaatje in de gaten houden. Think big, act small!

Dialoog als brug tot samenwerking. Wij dragen graag bij via de dialoog tussen stakeholders, transformationeel leiderschap en de cocreatie van jullie cultuur.
Onze partners van 2BeFutureFit doorleven deze principes. Waar nodig schakelen we hen dan ook in bij trajecten.

Wil je ook groeien naar een FutureFit organisatie?

Ontdek mijn aanbod en geef me een seintje voor een verkennend gesprek. We verkennen jouw uitdagingen en denken graag al met jou mee.